Главная / Советы / Чому платні CMS краще безкоштовних

Чому платні CMS краще безкоштовних


Незважаючи на велику кількість в інтернеті популярних безкоштовних систем управління для сайтів, платні CMS все одно користуються активним попитом. Чому вони до сих пір не канули в Лету, і зберігають свою актуальність на тлі функціональних безкоштовних рішень, що з'являються як гриби після дощу?

Яка CMS краще - платне або безоплатне?

Очевидна відповідь на сакраментальне питання нескладний і лежить на поверхні - для власників серйозних сайтів використання систем управління контентом безкоштовного типу обходиться не так вже й дешево, та й якість їх нерідко буває далеким від ідеалу. Ідеальне рішення для великого порталу чи магазину - Бітрікс. Про переваги системи читайте тут https: // www.bitrix24.ua/features/sites.php.

Більшість безкоштовних рішень, які розповсюджуються вільно, призначені для вирішення завдань конкретного типу, наприклад, для створення особистих сторінок, невеликих новинних порталів, спільнот і блогів. Але разом з тим вони в корені не підходять для розгортання корпоративного сайту компанії. Тому в цих випадках простіше купити спеціалізований платний движок Бітрікс, ніж цілодобово безперервно переробляти код.

Звичайно, можна почути заперечення, що є кілька безкоштовних багатофункціональних CMS, що володіють високою універсальністю і відмінно підходять для створення сайтів будь-якого рівня і типу. Але вони або слабо оптимізовані і створюють високе навантаження на хостинг, змушуючи переходити на більш високі тарифи, або позбавлені підтримки з боку розробника. А останнім дуже важливо, адже при самостійному створенні сайту може виникнути чимало проблем і питань. В результаті використання безкоштовної CMS зажадає залучення фахівця, який вміє поводитися з цією системою управління, а адже це теж чималі гроші. Таким чином, виходить, що від безкоштовності залишається лише одна назва.

Крім того, рівень захисту від інформаційних загроз, що надається безкоштовно, часто не відповідає вимогам, що пред'являються до корпоративних сайтів. Звичайно, питання безпеки зачіпаються творцями будь-яких конструкторів, але лише оплачений працю розробника є найбільш продуктивним. У підсумку ті, хто спочатку зробив неправильний вибір, встають перед проблемою переходу на платний движок з витікаючими звідси наслідками, коли більшу частину роботи доводиться серйозно переробляти. При цьому витрачені даремно часу і коштів вже ніяк не повернути.

Навіть якщо розглядати виконання рядових завдань, то тут платні движки все одно краще безкоштовних у багатьох відношеннях. Їх код ретельно оптимізований, що дозволяє скоротити кількість запитів до бази даних, зменшити навантаження на сервер і скоротити кількість помилок до нуля. До того ж, вони завжди тримають планку високої якості, адже розробляють їх компанії знають, що від доброї репутації безпосередньо залежить їх прибуток. Це дозволяє добитися ідеальної сумісності всіх компонентів системи, з опціональним розширенням їх функціональності.

Нарешті, при розробці платній CMS величезна увага приділяється питанням безпеки, адже негативні відгуки клієнтів істотно знижують число продажів. При цьому вихідний код часто залишається закритим від громадськості, що ускладнює зловмисникам пошук вразливостей в файлах скриптів.








Зарегистрироваться