Главная / Авто / Корисні поради щодо вибору міні-трактора

Корисні поради щодо вибору міні-трактора


Власник фермерського угіддя або земельної ділянки завжди прагне механізувати важку працю. Сьогодні навіть у дачників є невеликий мотоблок, міні-трактор або інше обладнання що спрощує вирішення повсякденних завдань. Тому важко серед величезного асортименту спецтехніки вибрати відповідне обладнання тим більше що на ринку представлені саморобні моделі за доступною ціною. У даній ситуації потрібно відштовхуватися від особливостей експлуатації техніки та технічних характеристиках міні-трактора.

Основні параметри спецтехніки

Як то кажуть розмір має значення. Від нього залежить комфорт водія та продуктивність трактора. На габарити обраної техніки впливають два основні фактори:

  • завдання, що щодня вирішуються фермером;
  • площа ділянки що обробляється.

Важкий міні-трактор у великих розмірах або мініатюрна модель створює деякі незручності при обробці присадибної ділянки. Тому цей критерій є важливим при виборі техніки.

Для посадки невеликої ділянки землі з рівною поверхнею або стрижки газону цілком достатньо стандартного устаткування. А для оранки декількох гектарів ґрунту, заготівлі сіна, викорчовування пнів та інших складних робіт краще купити потужний повноцінний агрегат. Важливо враховувати місце зберігання техніки тому бажано щоб міні-трактор легко помістився в стандартний гараж.

Не менш важливим критерієм є вага спецтехніки. Сьогодні існують моделі вагою в кілька тонн, але досвідчені фермери рекомендують вибирати трактор з розрахунку 35-40 кг на одну кінську силу. Не варто забувати про ширину та радіус розвороту. Це забезпечує хорошу маневровість міні-трактора на невеликих ділянках землі.

Ширина захоплення – це ще один важливий параметр обладнання. Моделі потужністю до 20 кінських сил здатні використовувати обладнання для обробки ділянки шириною до півтора метра. Більш потужні трактори легко справляються зі смугою землі у 2 м. Від ширини захоплення безпосередньо залежить потужність спецтехніки що потрібно враховувати при виборі.

Також вибираючи спецтехніку особливо саморобну потрібно враховувати матеріал, який використовується в її виготовленні. Практичним та довговічним вважається оцинкований метал що відмінно протистоїть утворенню корозії. Не бажано щоб на тракторі було багато пластикових елементів. Такий матеріал крихкий та чутливий до змін температур тому швидко приходить в непридатність.

Сфера застосування спецтехніки

Купівля міні-трактора – це вигідне вкладення в особливості якщо техніка укомплектована додатковим устаткуванням. Це дозволить ефективно обробляти ґрунт, садити та збирати врожай овочевих культур.

Різноманітні корисні доповнення перетворюють спецтехніку в універсальний інструмент вирішення більшості завдань. Використання саморобного міні-трактора допомагає впоратися з такими завданнями:

  • обробітком ґрунту на всіх етапах;
  • посівом та добривом зернових;
  • посадкою овочевих культур, в тому числі картоплі;
  • збором дозрілого врожаю;
  • сінозаготівлі;
  • обприскуванням та підгодівлею дерев та чагарників;
  • заготівлею дров, поливом та відкачуванням води;
  • транспортуванням різних вантажів;
  • прибиранням територій від снігу.

Сьогодні можна придбати саморобну спецтехніку у звичайних фермерів. Це дозволить заощадити через те, що у приватників найпривабливіші ціни. Такі продавці прекрасно розуміють, що техніка, зібрана своїми руками, не продається за велику вартість через те, що на неї немає відповідних документів та гарантії. AUTO.RIA №1 серед автомобільних сайтів в Україні. Тут найбільша база спецтехніки та кожен день продається близько 1400 транспортних засобів. На сайті сільгосптехніка у Львові представлена широким асортиментом. Це допоможе вибрати найкращий варіант.

Визначаємося з типом пального

Щоб грамотна вибрати та купити саморобний міні-трактор потрібно визначитися з типом пального на якому працює двигун. Розглядаючи бензинові моделі варто виділити наступні переваги:

  • мінімальний шум під час роботи;
  • стабільна робота в холодний та жаркий період року;
  • невибагливість в плані обслуговування.

Але бензинові моделі мають істотні недоліки зокрема швидкий знос та великі витрати пального. У випадку з дизельним двигуном техніка відрізняється надійністю, довговічністю, мінімальною витратою палива. Попри те що вартість дизельного міні-трактора вище бензинової моделі додаткові витрати швидко повертаються в процесі експлуатації техніки.

Додаткова комплектація

Вибираючи відповідний міні-трактор важливо подбати про додаткове спорядження. Бажано щоб техніка була укомплектована:

  • валом що відповідає за відбір потужності;
  • трьох точеною зчіпкою;
  • причіпним пристроєм;
  • гідравлічним виходом.

Купуючи відповідний міні-трактор для роботи на ділянці не забудьте підібрати до нього додаткове обладнання щоб розширити функціональні можливості спецтехніки.








Зарегистрироваться