Главная / Полезные статьи / Як заощадити на покупці автомобіля за кордоном: рахуємо вартість розмитнення

Як заощадити на покупці автомобіля за кордоном: рахуємо вартість розмитнення


Кожен український автолюбитель мріє заощадити на покупці транспортного засобу. Це пов'язано з тим, що вартість машини в більшості випадків завдає відчутної шкоди бюджету автомобіліста. Тому багато споживачів замислюються про покупку машини далеко за межами України. Адже вживаний транспорт в країнах Європи набагато доступніше за ціною та краще за якістю. А з огляду на останні зміни, внесені до митного законодавства, ввозити автотранспорт в Україну стало набагато вигідніше та простіше.

Підшукуємо відповідну машину

Визначившись з виділеною на покупку сумою та моделлю іномарки потрібно враховувати, що поїздка за кордон має на увазі додаткові витрати. В першу чергу автомобілісту доведеться розмитнити транспортний засіб на кордоні. Та щоб цей процес пройшов максимально вигідно краще вибирати машину, відповідну наступним параметрам:

  • рік випуску авто повинен бути пізніше 2010 року;
  • не можна переганяти транспорт з окупованих територій та країн, агресивно налаштованих стосовно України;
  • екологічні характеристики авто повинні відповідати стандарту Євро-5.

Тільки автомобілі, які повністю відповідають розглянутим параметрам можна ввезти на територію країни за зниженими тарифами. Також на вартість розмитнення впливає технічний стан машини та характеристики силового агрегату. Дешевше проганяти малолітражки та новий автотранспорт. Також мінімальні ставки на акцизний збір передбачені для електромобілів.

Розраховуємо вартість розмитнення

Крім вартості самого транспортного засобу автомобіліст повинен включити в калькуляцію витрати на авіаквитки, готельний номер та навіть паливо на заправку купленого автомобіля. Однак основним пунктом витрат є митне очищення машини. Щоб приблизно розрахувати вартість майбутніх платежів можна використовувати калькулятор розмитнення за законом 8487 на сайті AUTO.RIA №1 серед автосайтів в Україні. Крім цього тут кожен зможе продати або купити авто з Європи що забезпечується великою базою транспорту.

Однак отримані результати будуть приблизними, через те, що часто митники оцінюють автомобіль набагато дорожче його реальної вартості. При цьому різниця становить від кількох сотень до тисячі доларів. У такій ситуації можна вдатися до послуг брокерської компанії, хоча при відповідальному підході до питання перегону авто з Європи можна пройти нелегкий процес розмитнення самостійно.

Їдемо за автомобілем

Вирушаючи за покупкою транспортного засобу, не беріть з собою велику суму готівки, краще тримати гроші на банківській картці. Плюс до всього сума готівкою понад 10 000 доларів обов'язково зацікавить митників. Також таку кількість грошей просто небезпечно тримати в кишені.

Краще відправлятися за автомобілем з товаришем. Добре якщо попутник буде розбиратися в особливостях різних машин. Це допоможе вибрати якісний вживаний транспорт, який відповідає всім вимогам пільгового розмитнення. Також з товаришем, просто веселіше подорожувати по незнайомій країні.

Отримуємо сертифікат на транспортний засіб

Важливо розуміти, що ввозити на територію України можна транспорт, який відповідає стандартам екології не нижче Євро-5. Однак крім цього автомобіль повинен відповідати встановленим параметрам безпеки та технічного оснащення. На митниці увагу приділяють наступним аспектам:

  • ременям безпеки;
  • ступеню тонування скла;
  • наявності вогнегасника;
  • аптечці та іншим нюансам.

Тільки якщо автомобіль відповідає всім розглянутим вимогам, автомобілісту вдасться отримати сертифікат якості. Оформлення даного документа забирає кілька годин та коштує півтори тисячі гривень. Однак офіційно видати сертифікат можуть тільки лабораторії Укрстандартметрологіі.

Розмитнення за новими правилами

Хочеться відзначити, що внесені зміни в чинне законодавство значно здешевили розмитнення автотранспорту що ввозиться з-за кордону. Однак потрібно пам'ятати, що, починаючи з 2018 року в Україну можна буде ввозити автомобілі екологічного стандарту Євро-6. Про це варто пам’ятати рушивши купувати авто за кордоном у поточному році.

Також важливо розуміти, що автомобіль повинен бути молодше п'яти років та випущений після 2010 року. Враховуйте те, що одній фізичній особі можна ввозити не більше одного транспортного засобу на рік. А продати машину, розмитнену на пільгових умовах можна не раніше, ніж через 365 днів після ввезення на територію країни.

Як видно самостійно пригнати автомобіль з-за кордону досить складно. Це пов'язано зі збором величезної кількості документів та проходженням всіх етапів митного оформлення. Тому потрібно або звернутися до фахівців або самостійно вивчити правила розмитнення та розрахувати всі майбутні витрати використовуючи, спеціальний митний онлайн-калькулятор.








Зарегистрироваться