Главная / Строительство / Утеплення фасадів: гарантія тепла і комфорту в будинку

Утеплення фасадів: гарантія тепла і комфорту в будинку


Питання тепла і комфорту в будинку хвилює багатьох людей. Адже вартість комунальних послуг збільшується з кожним днем, а якість опалення не завжди радує мешканців. Тому близький прихід холодів змушує людей задуматися над утепленням стін.

 

Найбільшим попитом сьогодні користується зовнішнє утеплення стін. Це економічний і ефективний спосіб подбати про тепло і затишок у домі. При мінімальних тимчасових і фінансових витратах можна значно підвищити рівень комфорту в квартирі.

 

Основні переваги


Власники квартир в панельних і старих цегельних будинках часто зупиняють свій вибір на обшивці зовнішнього боку стіни утеплювачем. Найбільш актуальним даний метод є для власників кутових квартир.

 

Утеплення фасадів має низку незаперечних переваг. До них відносять:


  • захист несучих конструкцій від негативного впливу зовнішнього середовища (сильного вітру, опадів);
  • зміцнення стін будівлі;
  • економія фінансів. Утеплення стін з дотриманням всіх нормативів дозволяє знизити витрати на опалення до 40-60%. Це в свою чергу призведе до зменшення суми в платіжках за теплову енергію;
  • акумуляція тепла в будівлі, що дозволяє створити ідеальний мікроклімат;
  • поліпшення звукоізоляційних характеристик стін, що важливо для власників міських квартир, розташованих поблизу доріг.

 

Технологія утеплення


Утеплення стін повинно проводитися з урахуванням всіх стандартів. На стіні не повинно бути відступів або нерівностей. В іншому випадку кінцева мета утеплення не буде досягнута. Зовнішня система утеплення покликана стати органічним доповненням будівлі. Тому вона повинна бути виконана якісно і професійно.

 

Така система складається з:


  • якісного теплоізоляційного матеріалу;
  • скловолокна, що забезпечує міцність конструкції;
  • зовнішнього декоративного шару.

 

Популярні матеріали


Перш ніж проводити утеплення споруд, потрібно грамотно підібрати утеплювач. Для цих цілей найчастіше використовується пінопласт або мінеральну вату. Головною перевагою пінопласту є його розумна ціна. Він на 20-30% дешевше мінеральної вати.

 

Крім цього, працювати з ним набагато простіше. Плити з мінеральної вати, в свою чергу, відрізняються високою стійкістю до механічних пошкоджень, що робить їх більш довговічними.

 

Відмінним і надійним вибором в покупці матеріалів для утеплення фасадів житлових і комерційних будівель стане компанія Екобуд. Використання якісних, сертифікованих матеріалів, які пропонує інтернет магазин компанії допоможе майстрам виконати всі необхідні роботи в стислі терміни.








Зарегистрироваться