Главная / Красота и здоровье / Особливості детоксикації організму при нарозалежності

Особливості детоксикації організму при нарозалежності


Організм людини постійно піддається впливу шкідливих речовин, які накоплюються в ньому все життя. Це можуть бути наркотики, алкоголь, хімікати, токсини, радіація і т.д. Якщо людина приймає наркотики, то всі ці ядовиті речовини накоплюються в клітинах її тіла. Саме тому так важлива глибока детоксикація організма з повним виведенням всих ядів і шкідливих сполук. І відповідно наркозалежні люди в першу чергу повинні проходити очищення токсикованого організму.

Лише коли проводиться очищення всього тіла, тоді наркотики припиняють вплив на організм людини.  Детоксікація допомагає зняти абстинентний синдром (ломку), який при наркоманії особливо жорстокий. Наркоманія і абстинентний синдром - це два нероздільних, взаємопов'язаних між собою поняття, оскільки поява абстинентного синдрому, тобто фізичної залежності від якої-небудь конкретної речовини, є головною ознакою наркозалежності.

Різні наркотики можуть викликати різні типи залежності. Якщо одні наркотики є причиною сильної психологічної залежності і не сильно впливають на фізичний стан, то інші, навпаки, викликають саме велику фізичну залежність від них. Багато ж наркотиків можуть викликати і психологічну, і фізичну залежність.

Абстинентний синдром при наркоманії, який в народі називається «ломка» - це психічні та фізичні розлади. Вони розвиваються у страждаючих наркоманією після припинення вживання наркотику або скорочення його дози. Наркотики перетворюються на невід'ємну частину життя, без них організм вже не може виконувати свої функції. Абстинентний синдром при наркоманії проявляється в сльозотечі, високій температурі, нежиті, чханні, лихоманці, у появі «гусячої шкіри», нудоті, блюванні, спазмах м'язів. У людини пропадає апетит, її постійно тягне прийняти дозу, виникає сильне емоційне напруження, тривога, неспокій. Поступово виникає, та посилюється біль у всіх групах м'язів.

Організм людини, що страждає наркоманією, зазнає багатьох змін, інколи безповоротніх. Людина стає злою, агресивною, її бажання вжити наркотик настільки сильне, що в цьому стані вона здатна на насильство, брехню, злочин, тільки б дістати необхідну дозу. Вплив наркоманії на організм людини, насамперед, згубний тим, що абстинентний синдром може тривати від 7 до 40 днів в залежності від типу наркотику.

Вживання деяких наркотичних речовин викликає у людини занепокоєння, її мучать галюцинації і манія переслідування, виникають сильні психічні розлади. Вплив наркоманії на організм людини полягає в тому, що від багатьох наркотиків страждають нирки, набрякають легені, починається захворювання підшлункової залози, виникає глухота і важке безсоння. Організм виснажується від безладного харчування та від того, що наркотики виводять всі вітаміни та мінерали з клітин. Людина схильна до таких захворювань, як СНІД і гепатит. Функція інтелекту стає дуже низькою. Людина вже більше не здатна сама керувати розумовим процесом.  

Під час лікування залежності від наркотиків велике значення приділяється детоксикації. Адже після зняття фізичної ломки, що проводиться в різних лікарнях, в організмі людини залишаються залишки токсичних речовин, які здатні отруювати життя ще довгий час. Ось тому необхідно вивести з організму такі речовини за допомогою біологічних, хімічних або фізичних методів, тобто потрібна глибока детоксикація.

Наукові дослідження показали, що більша ефективність детоксикації при наркоманії досягається завдяки біологічним методам. Для людей, які коли-небудь вживали наркотики, - це єдино вірний спосіб врятуватися і позбавитись впливу наркотиків назавжди.

Ефективна реабілітація наркотичної залежності включає етап детоксикації під наглядом фахівців, шляхом виведення токсинів з організму хворого через піт. Цей метод включає активний біг, потіння в сауні, прийом корисних мінеральних речовин і вітамінів. Така детоксикація наркоманів проводиться для того, щоб вивести разом з потом токсичні речовини з організму. Після пройденого процесу реабілітації разом з очищенням тіла, люди почувають себе чудово, покращується настрій, з'являється більше енергії.

В Україні ця методика доступна в реабілітаційному центрі «Нарконон», фахівці якого розробляють індивідуальну програму для кожного хворого, враховуючи особливості характеру, фізичний стан і ступінь  залежності. Телефонуйте на гарячі лінії наркологічних центрів навіть якщо ви вже розчарувалися в інших методах реабілітації та не вірите, що хтось по-справжньому може вилікувати від залежностей. Спеціалісти центрів мають великий досвід вирішення проблем різного роду, тому точно зможуть допомогти вашій біді.








Зарегистрироваться