Главная / Бизнес и Финансы / Створення інтернет магазину - поради для старту

Створення інтернет магазину - поради для старту


Інтернет магазин та особливості створення на інтернет ринку України. Інтернет магазин це площадка, де можна купити найрізноманітніші товари та послуги: від дорогої нерухомості із землею до аптечних препаратів і послуг репетиторства. Торгові угоди в Інтернеті давно вже не є новинкою в укрнеті: обсяг щорічного електронної торгівлі в українському інтернет в 2013 році досяг 5 мільярдів доларів, що становить 2% від суми всіх торгових угод. Це мало в порівнянні з США, де цей показник становить 130 млрд. дол.
Однак частка електронного товарообігу в країнах Інтернету (Україна, Білорусія, Казахстан) збільшується щороку на 10 - 20 %. Це дуже багатообіцяючий напрям для розвитку торгівлі та бізнесу. Для прикладу, створення інтернет-магазину у Рівне коштує 2-3 тисячі гривень, відповідно для розробки інтернет магазину не потрібно вкладати багато коштів.

Інтернет-магазин

Інтернет-магазини в Укрнеті сьогодні відвідують щодня по кілька мільйонів осіб. І такі відвідування приносять дохід власникам цих магазинів: певний відсоток відвідувачів купує товари (або послуги), представлені в магазині. Залежно від того як організований інтернет-магазин, у його власника цей відсоток може бути більшим або меншим.

Для тих, хто тільки зібрався створити інтернет магазин, нижче пропонуються деякі поради, дотримання яких забезпечить успіх вашому магазину і, отже, бізнесу.

Інтернет-магазин, якщо говорити більш визначено, це той же самий веб- сайт, зайшовши на який, можна побачити перелік товарів чи послуг, якими володіє власник цього сайту. Для створення інтернет-магазину необхідні управляючі системи для вмісту сайту, які включають в себе певні модулі та компоненти. Великі магазини працюють на спеціально створених (на замовлення) системах управління. Для невеликих і середніх магазинів застосовуються вільно розповсюджується програмне забезпечення та шаблонні комерційні системи управління.

Відвідавши такий сайт (тобто інтернет-магазин), там же можна створити онлайн-замовлення на сподобався товар і домовитися про умови угоди. Оплата може бути в готівковому або безготівковому розрахунку. У другому випадку її можна тут же і провести, на місці, не відходячи від комп'ютера. Товар можна забрати самовивозом, тобто з відвідуванням офісу продавця, а можна і з доставкою додому. Тоді ж і проводиться оплата готівкою: в офісі або кур'єру з товаром. Багато інтернет-магазини широко практикують доставку товарів додому до замовника за невисоку плату або безкоштовно, починаючи з певної суми покупки.







Зарегистрироваться