Главная / Происшествия / Департамент освіти у вінницькій області викрив хабарників серед своїх

Департамент освіти у вінницькій області викрив хабарників серед своїх


Інколи моторошно стає від того, на що люди йдуть, аби заробити. Хтось йде на вбивство, хтось обмежується крадіжкою. А дехто, проявляє логіку й придумує такі схеми, від яких волосся на голові дибки стає

Інколи моторошно стає від того, на що люди йдуть, аби заробити. Хтось йде на вбивство, хтось обмежується крадіжкою. А дехто, проявляє логіку й придумує такі схеми, від яких волосся на голові дибки стає. Однією з таких, є, як я вже сказала, схема, яка безвідмовно діяла протягом трьох років і діяла б далі, якби не департамент освіти та науки Вінницької обласної державної адміністрація.

Здається, що про цю ситуацію не чув хіба що глухий. Як повідомляє інформаційне агенство ТУТ ВСЕ Вона полягає у тому, що керівництво навчального закладу професійно-технічної освіти, які собі, так би мовити «штампували» перукарів, офіціантів, поварів та представників інших професій, отримували стипендії замість студентів, які взагалі не існували. Саме так заробляли «ліві» директорка ПТУ, її заступниці та головний бухгалтер. Не дивно, що усією «чорною» роботою займалася остання, адже тільки вона й уміла оформляти усі необхідні документи.

Найсмішніше те, що «погоріли» жіночки зовсім не іншому правопорушенні. Справа в тому, що директорка та її заступниця – мати та дочка, а це – заборонено законодавством України. Таким чином, органи прийшли перевіряти одне, а «розкопали» зовсім інше. Так ще й глобальніше. Такого точно ніхто не очікував.

За три роки незаконних діянь керівництво навчального закладу отримали близько 240 тисяч гривень.

Відомо, що стипендії студентам нараховуються на спеціальні пластикові картки, які вони оформляють в одному з місцевих банків. Таким чином, ці картки були оформлені на імена взагалі неіснуючих студентів. А замість них гроші отримували «мізковиті жіночки» й активно їх використовували для своїх потреб. Цікаво те, що ця новина встигла набрати такого розголосу в засобах масової інформації, що цих студентів, яких на практиці взагалі не існує, вже встигли охрестити «мертвими душами». Як мало для щастя треба, погодьтесь.

Цілком зрозуміло, що такі діяння не залишаться безкарними. За фактом скоєного правопорушення було відкрито кримінальне провадження за статтею 191 Кримінального Кодексу України «Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем» та частиною 2 статті Кримінального Кодексу України «Службове підроблення». Таким чином колишнім керівникам навчального закладу «світить» позбавлення волі строком від 7 до 12 років та конфіскація майна.

Наразі, вже призначили людину, яка тимчасово виконуватиме обов’язки директора горе-ПТУ.

За матеріалами tutvse.vn.ua

 

 








Зарегистрироваться