Главная / Спорт / Про бейсбол

Про бейсбол


В американській пресі не раз піднімалося питання небезпеки бейсболу для очисних систем великих міст. Вчені якогось університету розрахували, що в перервах на рекламу всі хто дивияться телевізор (а це величезна кількість народу) біжать в туалет. А це може призвести до переповнення каналізації і затопити місто. Тобто навіть гравітаційне поле змінювати не треба, вони і так опиняться під водою (тільки не Тихого і Атлантичного океанів, а з присмаком) за двадцять чотири години.
Ось такі от вони ці американці,  того й гляди, самі замочать себе в сортирі.

Проте якщо грати в игры бейсбол онлайн то такого звичайно не трапиться.

А щодо тривалості матчу можна сказати і те, що не кожному глядачеві вистачить терпіння висидіти весь матч на трибунах. Найтриваліша гра в історії Головної ліги була в 1984 р. Тоді Чикаго і Мілуокі билися протягом 8 годин! Така тривалість обумовлена ​​і особливістю правил. Нічиїх у бейсболі просто не буває. Якщо після закінчення 9-ти таймів(ігрових відрізків) переможця не визначено, призначається 10-й, 11-й, 12-й ... і так до перемоги. Гра може бути взагалі зупинена через зливу, наприклад, і дограна пізніше.

Ще один прикол пов'язаний з рахунком. Коли команда господарів виграє в гостей з різницею в 10 і більше очок, матч після 7 тайму згортають і зараховують перемогу нокаутом. Пиво зав'язують продавати теж після 7 тайму, щоб той хто перебрали оклигав і доповз додому сам, а на перегляд 8-го і 9-го тайму пускають взагалі на шару, тому що левова частка гри вже позаду. Така фішка може обернутися фартом, особливо якщо рахунок по нулях (не рідкість) або нічия і саме "солодке" ще попереду.
 
Культивувати гру в СРСР - почали гарячі латинські хлопці, студіози МДУ і Лумумбарія. Просто для них лупити битою по м'ячу з малих років так само природно, як нам м'яч у дворі набивати, ледве навчившись ходити. Далі більше, і вже з санкції ЦК КПРС на дружню Кубу полетіли наші тренери різних видів спорту, щоб освоїти нову для радянського спорту науку.

І пішло-поїхало. Москва, Пітер, Тирасполь, Владивосток і інші міста стали пробувати новинку. У 1989 р. утворили федерацію бейсболу та софтболу СРСР, а через рік Європа ахнула перший раз. Наші хлопці поїхали на турнір групи "Б" і зльоту зірвали золото, автоматично вийшовши до групи "А", де попит уже набагато суворіше.

А ось зараз попиту на бейсбольні ігри майже немає, чомусь так сталося що пограти в таку цікаву гру можно тільки в онлайн версії. З іншої сторони немає ніякої загрози щодо того що підтопить міську каналізацію.








Зарегистрироваться